Odkud
Kam
Tam
Zpět
  • Dospělí Více než 12 let
  • Dítě Od 2 do 12 let
  • Dítě mladší 2 let Dítě na klíně
  • 2020-09-23
  • 4346
  • 0

Cestování do ČR - aktuální informace

glavsvetofor

 

Od 21.09.2020 všechny osoby, které pobývaly v posledních 14 dnech déle než 12 hodin na území států, které nejsou na seznamu s nízkým rizikem výskytu onemocnění COVID-19, jsou povinny před vstupem na území ČR vyplnit elektronický Příjezdový formulář.


Vyplnit příjezdový formulář

 line

NÁVRAT ZE ZAHRANIČÍ DO ČR - SEMAFOR

line

Podmínky pro vstup na území ČR a karanténní opatření v souvislosti s epidemií koronaviru upravuje ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR (od 25.  8. 2020) a pravidelně aktualizované sdělení Ministerstva zdravotnictví ČR, tzv. Semafor, na jehož základě nemusí občané ČR a cizinci cestující do České republiky  ze státu s nízkým rizikem nákazy onemocnění COVID-19 (zelená barva) předkládat negativní test ani nastoupit karanténu.

 

Při návratu (delším než 12 hodin) ze států s vysokým rizikem nákazy onemocnění COVID-19 (červená barva) a ze zemí mimo EU a schengenský prostor (neoznačené žádnou barvou), které nejsou na seznamu zemí s nízkým rizikem nákazy, platí povinnost  před vstupem na území ČR oznámit návrat příslušné krajské hygienické stanici vyplněním elektronického Příjezdového formuláře, předložit oznámení hraniční nebo pobytové kontrole a do 5 dnů od vstupu na území ČR se na vlastní náklady podrobit RT-PCR testu na SARS CoV-2. Výsledek testu je pak nutné oznámit dané hygienické stanici.

 

Povinnost podrobit se na vlastní náklady RT-PCR testu na přítomnost SARS-CoV-2 lze splnit také předložením negativního výsledku RT-PCR testu na přítomnost SARS-CoV-2, který byl proveden v členském státě EU a není starší než 72 hodin. Výsledek testu se v takovém případě předkládá bezprostředně po vstupu na území ČR místně příslušné krajské hygienické stanici.

 

Výjimku z testování mají osoby mladší 5 let.

 

 

map

 

line

Vracíte se z…?

line

Evropy  

návrat do ČR bez nutnosti testu na COVID-19 a karantény

Andorra, Belgie, Bulharsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Irsko, Island, Itálie, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko - pouze Kanárské ostrovy s návratem do 13. 9. 2020, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán, Velké Británie.

 

 4027025_2437253_greenS

 

 

po návratu do ČR nutný test na COVID-19, nebo karanténa

Španělsko a ostatní výše neuvedené evropské státy.

 

 4027053_2437255_redS

 

ze zemí mimo Evropu  

návrat do ČR bez nutnosti testu na COVID-19 a karantény

Australský svaz, Japonsko, Kanada, Korejská republika,  Nový Zéland, Thajsko, Tunisko.

 

 4027025_2437253_greenS

 

 

po návratu do ČR nutný test na COVID-19, nebo karanténa

ostatní výše neuvedené státy světa.

 

 4027053_2437255_redS

 

 line

Více informací o podmínkách vstupu na území ČR naleznete také na stránkách Ministerstva vnitra ČR.

Karanténní opatření a informace k provádění RT-PCR testu na přítomnost SARS CoV-2 jsou v gesci Ministerstva zdravotnictví ČR.

 

Poslední aktualizace: 22.09.20

Napište komentář


Na tomto webu používáme soubory cookie, abychom mohli zajistit jeho plnou funkčnost, analyzovat návštěvnost a případně přizpůsobit vhodně obsah a reklamu konkrétním uživatelům. Veškeré takto získané informace zpracováváme v souladu s dokumentem Prohlášení o ochraně osobních údajů. Více informací

Počkejte prosím. Vyhledáváme spojení.

Bonusy Zaregistrujte se na webu a při nákupu jízdenek získáte bonusy, které pak můžete použít k úhradě svých objednávek.