Odkud
Kam
Tam
Zpět
  • Dospělí Více než 12 let
  • Dítě Od 2 do 12 let
  • Dítě mladší 2 let Dítě na klíně
  • 2020-03-10
  • 1849
  • 0

Co dělat, pokud cestujete z oblastí nákazy novým koronavirem

 

temperature-4820697_1280

CO DĚLAT, POKUD CESTUJETE Z OBLASTÍ NÁKAZY NOVÝM KORONAVIREM (COVID-19) A OBJEVÍ SE U VÁS HOREČKA, KAŠEL NEBO DUŠNOST?

Pokud se u vás během cesty vyskytnou příznaky respiračního onemocnění (horečka, kašel, dušnost), informujte neprodleně personál autobusu nebo řidiče, který bude v případě potřeby kontaktovat linku 112.

V případě, že jste na autobusovém nádraží, neopouštějte prostor nádraží a telefonicky kontaktujte linku 112 a informujte je o své situaci.

Pokud jste již doma, nikam nechoďte. Vyhněte se kontaktu s ostatními lidmi. Telefonicky kontaktujte svého lékaře nebo linku 112. Informujte je o svém pobytu v rizikové oblasti.

Často si myjte ruce mýdlem a vodou. Pokud nejsou dostupné, používejte dezinfekční prostředky na bázi alkoholu.

Při kašli si zakrývejte ústa a nos kapesníkem nebo použijte rukáv, ne ruce! Pokud máte možnost, používejte ústenku.

K získání obecných informací ohledně COVID-19 lze využít webové stránky http://www.szu.cz/tema/prevence/2019ncov nebo informační linky SZÚ 724 810 106 nebo 725 191 367.

Zdroj: http://www.szu.cz/

Napište komentář


Na tomto webu používáme soubory cookie, abychom mohli zajistit jeho plnou funkčnost, analyzovat návštěvnost a případně přizpůsobit vhodně obsah a reklamu konkrétním uživatelům. Veškeré takto získané informace zpracováváme v souladu s dokumentem Prohlášení o ochraně osobních údajů. Více informací

Počkejte prosím. Vyhledáváme spojení.

Bonusy Zaregistrujte se na webu a při nákupu jízdenek získáte bonusy, které pak můžete použít k úhradě svých objednávek.