Звідки
Куди
Туди
Назад
  • Дорослі Старше 12 років
  • Діти Від 2 до 12 років
  • Діти до 2-х років Без місця
  • 2024-02-12
  • 894
  • 0

Аеропорт Кракова: як дістатися та повернутися в місто

 

Краків, колишня столиця Польщі, вражає туристів своїми мальовничими вуличками, величними замками та історичними пам'ятками. Готичні собори, здається, сягають небес, на бруківці танцюють тіні драконів, а на вулицях витає аромат краківських обважанек. А ще в Кракові розташований аеропорт, нумо розбиратися, як і чим туди дістатися.

 

Як доїхати з України до Кракова чи навпаки

 

Для подорожі з України до Кракова та у зворотному напрямку, скористайтеся сервісом INFOBUS, який пропонує багато маршрутів з України до Кракова з різних міст та регіонів. На сайті або у застосунку для iOS чи Android можна придбати квитки на різні види транспорту, автобус чи потяг до Польщі, і літак, якщо плануєте подорожувати далі.

Якщо ви подорожуєте з України, на сайті чи у застосунку INFOBUS можете обрати рейс, який довезе прямісінько в аеропорт. Та якщо у вас є хоч трохи вільного часу, відвідайте спочатку Краків, і не пожалкуєте.

Аеропорт знаходиться в 15 км від центру міста і доїхати туди можна міським транспортом, поїздом на таксі чи скористатися трансфером, якщо таку послугу надає готель, в якому ви зупинилися. 

З таксі та трансфером все зрозуміло, а от інформацію про автобуси та залізницю варто розібрати детальніше.

 

Міський транспорт

 

Потрібно шукати автобуси, які прямують до Krakow Airport. А саме:

       1. №209:

Відправлення: Salwator 05 (щогодини з 4:00 до 23:00).

Інтервал: 60 хвилин.

Зверніть увагу: кінцева зупинка - Mnikow Skaly (аеропорт - проміжна).

Також можна очікувати на зупинках: Bielany Szkola 02, Na Krepaku 02, Przegorzaly Obwodnica 02, Glinnik 02, Benedyktowicza 02, Wodociagowa 02, Malczewskiego 02.

       2. №300:

Маршрут: Os. Podwawelskie - Krakow Airport.

Інтервал: 30 хвилин (з 4:30 до 22:30).

З аеропорту: 5:00 - 23:00.

Переваги: зручний маршрут, курсує часто.

       3. №902:

Підходить для тих, хто вилітає вночі.

Маршрут: Dworzec Glowny Wschod - Krakow Airport.

Інтервал: 60 хвилин (з 0:00 до 5:00).

Де купити квиток:

  • автомати з продажу квитків;
  • мобільні додатки.

Ціна квитка залежить від тривалості поїздки, а не від кількості використань. Так за 20 хвилин по будь-якому міському маршруту доведеться заплатити 4 злотих (повний), по пільговому тарифу - 2 злотих. За 60 хвилин поїздки приготуйте 6 злотих і 3, якщо користуєтеся пільгою. А 24 години по місту - 17, передмістям трохи дорожче - 22 злотих. Також передбачено сімейний тариф (2 дорослих + 3 дітей): 25 злотих.

Пільга 50 % надається дітям до 16 років та іноземним студентам.

 

Залізничне сполучення

 

Залізнична станція Krakow Lotnisko/Airport знаходиться безпосередньо поруч із пасажирським терміналом аеропорту, що зручно для мандрівників. Поїздка з Кракова до аеропорту займає лише 20-30 хвилин. Вартість - 21 злотий (в один бік), продається в касах, автоматах, що знаходяться на платформах, та онлайн. 

Якщо поспішали й не встигли придбати квиток, не засмучуйтеся, це можна зробити безпосередньо в потязі: у провідника чи в автоматі, що досить зручно. На станції також можна ознайомитися з актуальним розкладом руху потягів, якщо плануєте ще подорожі до Кракова.  

 

Маршрути

 

Зупинка Wieliczka Rynek-Kopalnia:

  • Потяги курсують кожні 30-60 хвилин (з 5:00 до 23:00);
  • Проходять через Krakow Glowny (головний вокзал міста).

Зупинка Krakow Glowny:

  • Нічні рейси (о 3:20 та 4:30);
  • Деякі денні рейси.

У зворотному напрямку: 

  • аеропорт - Wieliczka Rynek-Kopalnia (перший - 4:00, останній - 22:00);
  • аеропорт - Krakow Glowny (скорочений маршрут) - з 9:47 до 0:38

З актуальним розкладом можна ознайомитися на станції або онлайн.

 

Для тих, хто подорожує машиною

 

Летовище Кракова розташоване поруч з міжнародною автомагістраллю А4, якою можна дістатися з Дрездена у Німеччині до Львова, через південну частину Польщі (Вроцлав, Катовіце, Краків, Ряшів).

На території аеропорту є паркінг, але за нього доведеться заплатити. 

Існують два основних типи паркування:

  1. Короткотермінове паркування. Використовуйте лише тоді, коли потрібно зупинитися, щоб забрати чи висадити пасажира (не можна залишати кермо, щоб не отримати штраф). Також вздовж головної дороги передбачено 2 паркувальних місця, за кожні 10 хвилин стоянки на яких, доведеться сплатити 10 злотих.
  2. Довготермінове паркування. Якщо плануєте залишити автомобіль на тривалий період, можна скористатися будь-яким із трьох паркінгів аеропорту: багаторівневим P1 чи наземними P2 і P3. Вони розташовані біля термінала, оплата здійснюється онлайн або безпосередньо на місці.

Куди б ви не вирушали, INFOBUS завжди поруч, щоб зробити вашу подорож максимально комфортною та приємною. Забронювати та купити квиток на автобус, потяг чи літак онлайн на сайті або в мобільному застосунку можна в будь-який зручний час.

 


Для того, щоб знати про всі важливі новини і актуальні акції, підписуйтесь на наші соціальні мережі (FacebookInstagramTelegram).

Якщо у вас виникають питання або ж потрібна додаткова інформація, звертайтесь до нашої цілодобової служби підтримки.

З повагою, INFOBUS! 


 

Написати коментар


Наш сайт використовує файли cookie

Використовуючи наш сайт, ви приймаєте умови, за якими ми використовуємо cookie-файли для аналізу даних та створення контенту (у тому числі рекламного) на основі ваших інтересів. Детальна інформація

Будь ласка, зачекайте. Пошук маршруту.

Бонуси Зареєструйтеся на сайті та при купівлі квитків отримуйте бонуси, якими потім зможете оплачувати свої замовлення.