Звідки
Куди
Туди
Назад
  • Дорослі Старше 12 років
  • Діти Від 2 до 12 років
  • Діти до 2-х років Без місця
  • 2024-02-02
  • 406
  • 0

Коли водій має законне право відмовити пасажиру в посадці в автобус?

 

Подорожі автобусом - один із найпопулярніших та найдешевших способів пересування. Однак, як і в будь-якому іншому транспорті, існують певні правила, яких потрібно дотримуватися. Адже в деяких випадках водій має законні підстави відмовити пасажиру у посадці.  Давайте детальніше розглянемо ситуації, коли це може статися.

 

Законні підстави для відмови в посадці

 

Водій має право відмовити пасажиру в посадці в автобус у наступних випадках:

   1. Пассажир не має квитка або не оплатив проїзд. Це найпоширеніша причина відмови в посадці. Водій не має права перевозити пасажирів без оплати, оскільки це є порушенням законодавства.

   2. Пассажир перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Адже він може становити загрозу для самого себе та інших. 

   3. Пассажир порушує правила поведінки в громадському транспорті. До таких належать:

             - куріння в салоні автобуса;

             - пронесення в салон заборонених предметів;

             - агресивна поведінка по відношенню до інших пасажирів.

   4. Подорожуючий має на собі небезпечні предмети, які можуть становити загрозу для інших пасажирів або самого себе. До таких належать:

              - зброя;

              - вибухові речовини;

              - токсичні речовини.

   5. Пасажир має неповний пакет документів, необхідних для перетину кордону. Може здатися, що проблема не стосується перевізника, але, насправді, це має велике значення. Зважте лише, що через одного пасажира, який намагається в'їхати в Європу без належних документів, перевізник може отримати штраф у розмірі від 3000 євро! Тому неповний пакет документів може бути підставою для відмови у посадці, особливо якщо дані в квитку не збігаються з інформацією в документах, наприклад, різні прізвища або імена. 

   6. Якщо порушені правила перевезення тварин. Наприклад, відсутність відповідних документів та переноски. 

   7. У тому випадку, коли пасажир запізнився на рейс і, скориставшись таксі, догнав автобус та вимагає зупинитися по дорозі. Наша команда завжди намагається допомогти в подібних ситуаціях, проте важливо зазначити, що зупинка на трасі може бути здійснена тільки за попередньою домовленістю з перевізником.

Зазначимо, що правила можуть варіюватися в залежності від конкретного перевізника та законодавства країни. Водії автобусів зобов'язані дотримуватися встановлених норм та надавати безпечний та комфортний сервіс для всіх пасажирів. Адже кожен проблемний пасажир - це додаткові години в дорозі.

 

Для того, щоб знати про всі важливі новини і актуальні акції, підписуйтесь на наші соціальні мережі (FacebookInstagramTelegram).

Якщо у вас виникають питання або ж потрібна додаткова інформація, звертайтесь до нашої цілодобової служби підтримки.

З повагою, INFOBUS! 


Написати коментар


Наш сайт використовує файли cookie

Використовуючи наш сайт, ви приймаєте умови, за якими ми використовуємо cookie-файли для аналізу даних та створення контенту (у тому числі рекламного) на основі ваших інтересів. Детальна інформація

Будь ласка, зачекайте. Пошук маршруту.

Бонуси Зареєструйтеся на сайті та при купівлі квитків отримуйте бонуси, якими потім зможете оплачувати свої замовлення.